fbpx
Închide
Informează-te

Informează-te

De ce sa apelez la serviciile unui agent imobiliar? Ce documente imi trebuie ca sa vand o proprietate? Care sunt taxele aplicabile unei tranzactii imobiliare?

Traim un moment in care accesul la informatie este unul facil. Pe piata imobiliara si de design situatia este similara, sursele fiind de cele mai multe ori unele extrem de variate.

Lipsa unitatii informatiei si dorinta de a aduce transparenta si a conduce catre evolutie in sectorul imobiliar sunt aspectele care ne-au determinat sa pregatim cele de mai jos.

 

Cu REALT Informeaza-te totul despre piata imobiliara este la un click distanta!

TAXE SI IMPOZITE IN DOMENIUL IMOBILIAR

Dintr-o privire...

Inchiriere:

 • Proprietar: (i) comision agentie imobiliara: 50-100% din valoarea chiriei pentru 1 luna, (ii) impozit proprietate: 1% sau 3% din valoarea de piata a proprietatii, functie de specificul rezidential sau comercial al proprietatii, (iii) impozit venituri din chirii: pentru chirii lunare nete ce depasesc salariul lunar minim brut de 2550 lei, taxele totale pe inchiriere se ridica la 6% din suma totala incasata (impozit pe venit 10% din 60% din venituri) + 2760 lei/an CASS, pentru chirii lunare nete sub salariul lunar minim brut de 2550 de lei, 6% din suma totala incasata (impozit pe venit 10% din 60% din venituri). Cei care semneaza contracte de inchiriere au la dispoziție 30 de zile pentru a depune declarația unică, fie că înregistrează sau nu contractele la Administratia Financiara.
 • Chirias: (i) comision agentie imobiliara: 50-100% din valoarea chiriei pentru 1 luna, (ii) chiria in avans pentru (cel putin) prima luna de contract, (iii) depozitul de garantie in cuantum egal (de regula) cu prima luna de chirie.

Vanzare / Achizitie:

 • Proprietar: (i) comision agentie imobiliara: intre 1% si 5% din pretul de tranzactionare, functie de valoarea proprietatii si modalitatea de colaborare aleasa: mediere imobiliara sau reprezentare exclusiva, (ii) impozit venituri vanzare: acest impozit se achita pentru proprietatile al caror pret de tranzactionare depaseste 450.000 ron si este in cuantum de 3% din suma care depasete 450.000 ron.
 • Client: (i) comision agentie imobiliara: intre 1% si 5% din pretul de tranzactionare, functie de valoarea proprietatii si modalitatea de colaborare aleasa: mediere imobiliara sau reprezentare exclusiva, (ii) costuri notariale: intre 1,3% - 1,5% din pretul de tranzactionare.
mai mult...

PIATA IMOBILIARA

Statistici. Evolutii. Directii.

 

Reprezentam de peste 10 ani piata imobiliara Premium din centrul si nordul Bucurestiului. Am observat evoluatia cererii si a ofertei, am inteles modul cum s-au schimbat preferintele si bugetele clientilor, am fost atenti la piata imobiliara din principalele tari europerne si USA si am ramas constanti in a promova Cele mai frumoase proprietati din Bucuresti.

Folosim experienta dobandita in peste 15 ani de activitate in imobiliare si alte domenii conexe (financiar - bancar, juridic, management, vanzari) pentru a privi piata imobiliara obiectiv, fara a face speculatii si judecati nefundamentate.

BLOG
mai mult...

DE CE SA LUCREZ CU UN BROKER IMOBILIAR PROFESIONIST?

Impreuna protejam cu succes proprietatea ta.

 • Clienti calificati. Proprietati conforme: un broker cu experienta va fi intotdeauna acela care va intelege nevoile clientilor sai.
 • Timp. Vizionari relevante: procesul de identificare al clientului, proprietatii potrivite poate fi unul consumator de timp; un profesionist are timpul pentru a realiza aceasta cautare.
 • Marketing adecvat: fie ca esti proprietar sau client interesat de inchiriere  / achizitie este important sa ai parte de cea mai buna si completa promovare a proprietatii. O Agentie are resursele necesare.
 • Consultanta. Negociere: detinerea unui activ imobiliar inseamna in acelasi timp detinerea unei documentatii juridice conforme si a unei investitii de calitate. Consultanta realizata de catre agentii cu experienta in domenii conexe devine esentiala.
CONTACT
mai mult...

DOCUMENTATIA MINIMA NECESARA UNEI TRANZACTII 

Siguranta in tranzactionare. Calea catre o investitie de calitate.

O tranzactionare eficienta inseamna comunicare fluenta, timp scurt de promovare si un pret adecvat. Un prim pas in realizarea unei asemenea tranzactionari este detinerea documentatiei minime necesara inchirierii / vanzarii:

Inchiriere:

 • Actul care atesta detinerea dreptului de proprietate sau de folosinta cu privire la imobil care atesta capacitatea de a inchiria / subinchiria (supa caz) respectivul imobil
 • Actul de identitate al proprietarului / locatorului / persoanei desemnata impreuna cu, daca este cazul, documentul care atesta capacitatea de semnare a contractului de inchiriere
 • Actul de identitate / CUI-ul chiriasului.

Vanzare:

 • Actul care atesta detinerea dreptului de proprietate cu privire la imobil: (dupa caz) contract de vanzare, certificat de mostenitor, contract de donatie, hotarare judecatoareasca definitiva si irevocabila, proces verbal de atribuire la licitatie, act de adjudecare, autorizatie de constuire, proces verbal de receptie, act de apartamentare;
 • Extrasul de Carte Funciara de Informare, care se obtine de la Oficiul de Carte Funciara din cadrul ANCPI si care este valabil 10 zile de la emitere; acesta certifica datele de identificare ale imobilului, dreptul de proprietate asupra acestuia, precum si eventualele sarcini instituite asupra imobilului, precum si situatia sa juridica, in general
 • Dovada platii pretului, in situatia in care plata a fost efectuata ulterior semnarii contractului de vanzare
 • Documentatia cadastrala si, daca este cazul, acordul titularului dreptului de ipoteca asupra imobilului
 • Certificatul energetic care atesta performanta energetica a imobilului;Actele de identitate ale vanzatorilor;
 • Documente care atesta ca vanzatorul nu are datorii in legatura cu imobilul (certificat de atestate fiscala privind plata impozitului pe proprietate, adeverinta de la Asociatia de Proprietari, dovada platilor facturilor aferente utilitatilor)
 • Actul de identitate al proprietarului / locatorului / persoanei desemnata impreuna cu, daca este cazul, documentul care atesta capacitatea de semnare a contractului de vanzare
 • Actul de identitate al clientului cumparator

Functie de aspectele mentionate in cuprinsul actului de proprietate detinut documentatia minima necesara poate suferi modificari.

mai mult...

ETAPELE UNEI TRANZACTIONARI EFICIENTE

Pregatirea tranzactionarii, un demers necesar.

De cele mai multe ori alocam prea putin timp pregatirii unei actiuni, iar acest lucru se doveste ulterior ineficient. Iata cateva etape absolut necesare unei tranzactionari eficiente:

Vanzator / Proprietar:

 • Verificarea detinerii documentatiei minime in vederea vanzarii / inchirierii proprietatii
 • Identificarea unui partener (Agent, Agentie) pentru care proprietatea ta sa devina o prioritate
 • Pregatirea unui marketing eficienta care sa scoata in evidenta proprietatea ta
 • Calificarea stricta a clientilor: cumparatori, chiriasi
 • Efectuarea de vizionari relevante
 • Receptionarea unei oferte scrise de achizitie / inchiriere
 • Structurarea tranzactiei de vanzare si suport in negocierea conditiilor
 • Vanzare

Cumparator / Chirias:

 • Stabilirea bugetului alocat achizitie si a surselor de finantare adecvate situatiei tale (surse proprii, surse proprii si credit bancar, plata in rate)
 • Stabilirea caracteristicilor proprietatii visate: locatie de interes, numar de camere / suprafata, aspecte particulare
 • Identificarea unui partener (Agent, Agentie) pentru care nevoia ta sa fie o prioritate
 • Selectia exclusiv a ofertelor adecvate
 • Efectuarea de vizionari relevante
 • Pregatirea unei oferte scrise de achizitie / inchiriere
 • Structurarea tranzactiei si suport in negocierea conditiilor contractului de vanzare / inchiriere
 • Achizitie / Inchiriere
mai mult...

ANALIZE DE TREND IN DESIGN

Proprietatile sunt astazi oaze in care creativitatea nu are limite.

Fie ca vorbim de un stil clasic sau unul modern, de accente orientale, scandinave sau traditionale, de metode de constructie si materiale moderne sau dimpotriva o inclinatie catre cladirile vechi, de o cromatica puternica sau dimpotriva de una neutra, cu totii apreciem frumosul. Vom urmari impreuna trend-urile in design-ul de proprietati si vom incerca sa le identificam pe cele care vor trece dincolo de bariera timpului.

BLOG
mai mult...

Proprietatea visata este acum mai aproape decat crezi. Vrei sa stii ce iti putem oferi?

CAUTA SI TRANZACTIONEAZA

Informatiile detinute iti permit acum tranzactionarea cu succes a proprietatii tale. Vrei sa stii ce iti putem oferi?

INCHIRIAZA / VINDE PROPRIETATEA TA

PARTENERI

Experientele placute ne-au adus impreuna. Alaturi de tine si noi, ei sunt parteneri pentru o tranzactionare reusita: brokeri de credite (Kingstone, AMG Consulting), societati asigurare - reasigurare (Omniasig - Agentia Tunari), evaluatori (Eusim Consulting).

Închide